Om


Vem är jag? Jo, ANNA WOLF

Född 1976. Uppvuxen i Nyköping, bosatt i Vällingby, Stockholm.

Utbildning: 
Nej, inte egentligen. Eller, det beror på om man räknar en doktorsexamen i energisystem. Och diverse kurser i akvarell och illustration, bla på Forsbergs, Folkuniversitetet och för Gunnel Moheim. Och otaliga timmars webbsurfande...

Utställningar:
2008 Sommarsalong, Galleri Sjöhästen, Nyköping
2009 Konstjul, Galleri Sjöhästen, Nyköping
2010 Lilla Å Galleriet, Nyköping
2012 Naturskyddsföreningens rikskansli, Stockholm. Samlingsutställning
2015 Västerorts Yogacenter, med Cecilia D'Amico
2016-2017 Permanent utställning på Västerorts Yogacenter i Vinsta.

Representerad:
Nyköpings kommun


Skicka gärna en kommentar eller en fråga om du vill veta något särskilt eller har något konkret förslag på vad jag ska skriva om.

Kontakt: anna[snabela]annasatelje.se




Under flikarna kan du läsa mer om mig och mitt tecknande och målande. Bloggen kom till för att dela med mig av övningar jag hållit i en skapargrupp. Från början var det tänkt endast att vara en "målarskola" i bloggen. Sedan försökte jag göra det till en "riktig" blogg. Sedan la jag ned den. Och nu är den vid liv igen. Se det som ett försök att dela med mig av min passion till dig, helt på ideell basis. Jag har inga reklaminslag, och tar inte betalt för tjänsterna. Allt material på bloggen är "uncopyrighted". Det betyder att du får använda det som du vill, om du vill. Anger du källan är jag tacksam, vill du stödja mitt konstnärliga arbete genom att köpa en tavla, gå en kurs, eller på annat sätt - hör av dig. Annars bara ha kul med det. Jag målar för att det är min passion och för att jag hoppas kunna sprida lite av den i världen. Jag lever inte på konsten i dag och jag tror inte att jag konkurrerar allt för mycket med dem som gör det genom att dela mitt digitala material. Jag tror inte så mycket på copyright på webben i alla fall. Men det kanske jag pratar mer om någon annan gång... 

Vill du också måla? Jag hoppas att du ska hitta något här vare sig du befinner dig i början på en konstnärlig resa och vill ha hjälp på vägen eller är nyfiken men rädd att du inte kan. Det är inte så svårt att måla akvarell, men det måste vara roligt! Det finns alldeles för många böcker och kurser ute på marknaden som börjar med att "bygga grunderna" på ett sätt som får det att verka så svårt (och lite tråkigt)! Ungefär som att skolan lär dig den tyska grammatiken, men du kommer aldrig våga prata. Jag tycker du ska kasta dig ut i äventyret och göra sådant som du tycker är vackert. Efterhand kommer du att märka vilka tekniker du behöver och vad du inte behöver. (Jag har tex upptäckt att det går att prata tyska alldeles utmärkt utan att kunna en enda regel om vad som styr dativ och ackusativ!)

Skicka gärna en kommentar eller en fråga om du vill veta något särskilt eller har något konkret förslag på vad jag ska skriva om, så hjälper jag till i mån av tid. Jag är här för att dela med mig till dig!



Endast ett liv som levs för andra är värt att leva
Albert Einstein. 


Kommentarer

 1. Hej
  Vilka underbara bilder! Jag skulle gärna komma på kurs till dig. Kommer du att ha någon i höst?

  /Annica Hörnell

  SvaraRadera
 2. Tack för all kunskap du delar med dig av. Dina övningar är mycket inspirerande. Har du någon kurs på gång, jag vill gärna gå hos dig.
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Vad fint du delar med dig! Tycker mycket om dina lite mer abstrakta målningar.
  Hälsningar Karin

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar sida! Jag är nybörjare och kommer att titta på dina grundläggande tips mm. Bor själv i västerort och undar som de ovan om du kommer anordna någon nybörjarkurs?
  Hälsningar Britt-Marie

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag ger just nu inte några kurser för allmänheten - förhoppningsvis så småningom när jag hittat en lokal, lite ledig tid och lite mer självförtroende ;) Jag lovar att flagga stort på sidan om det blir av!

  //Anna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar