Akvarellskola
Akvarell är för mig inte färg med vatten, utan vatten med färg. Jag jobbar ofta med färg som får flöda fritt och välkomnar överraskningar som uppstår. Jag gillar att experimentera med skvätt, tryck och andra tekniker men jag använder även mer klassisk akvarellteknik. Ta gärna en titt i min portfolio för att se fler bilder! Det finns även fler akvareller, skisser och illustrationer på min Flickrsida.

Hemgjorda paletter som går att ta med i väskan eller fickan

I min färglåda finns både tuber och kakor, men jag jobbar helst med tubfärger när jag målar stort. Favoritfärgerna varierar lite med årstid, motiv och humör, ibland är det mer jordfärger och ibland blir det turkost, lila och rosa i en salig blandning. När jag är ute och skissar eller jobbar i min skissdagbok så har jag olika paletter med begränsat färgval, mellan 6 och 21 färger, som jag kan ta med överallt. Se inlägget här för fler detaljer om vilka färger jag använder just nu och hur jag gjort paletterna.

Eftersom bloggen Våga Måla nu mera är en salig blandning av övningar, tips och nedslag i min egen skaparverksamhet ska jag försöka samla alla övningar här som länkar så att de blir lättare att hitta! Vill du hellre bläddra i bloggen bland alla övningar, teoriinlägg och tips så kolla under etiketten "akvarellskolan" på bloggen.

Grundtekniker
"Klassiska" Steg-för-steg-övningar

Experimentella steg-för-steg-övningar


Blandtekniker/övriga
Tips


Kommentarer

  1. Så kul att ha hittat din blogg.
    Superbra med steg för stegövningarna. Har ännu bara gjort bubblor med varierande resultat.
    Toppen bra sida att föla

    Mvh Susann

    SvaraRadera

Skicka en kommentar