Akvarellövning med rosa träd

Till en skapargrupp som jag instruerade i akvarell gjorde jag den här övningen med ett stort, rosa träd. Målat på handgjort indiskt akvarellpapper, ca 50*70.

Först målades en antydan till himmel och trädkronans form vått-i-vått. Till himlen användes en blandning av Cerulean Blue och French Ultramarine. Till trädkronan Permanent Rose.

När det torkat ordentligt skvättes/målades ett lager på trädet med stor pensel, omväxlande i Permanent Rose och Permanent Mauve

Det fick torka igen och sedan gjorde jag samma sak en gång till. Denna gång la jag till lite grönt längst ner och drog ut det i en stam och lite mark med vatten så att det skulle blanda sig naturligt med kronan. Stammen/marken fylldes sedan fläckvis på med koncentrerad färg, en blandning av Bränd Umbra och Sepia och lite grönt (Indigo + New Gamboge).
Det fick torka helt igen och sedan skvätte jag ett lager med lite mindre pensel så det blir små "duttar" ytterst på kronan. Jag gick även över ett varv med lite mer grönt i marken för att väga upp det rosa trädet. En antydan till skog i bakgrunden målades sist dit vått-i-vått i en blå-grön ton. Det sista steget hade jag inte planerat från början, men jag kände att det blev lite tomt i mellangrunden - med lite bättre planering hade det såklart varit bättre att göra det i steg 1 - men det blir ju inte alltid som man tänkt sig :)

Kommentarer

  1. Det blev jättebra med bakgrundsskogen!
    Nu blev jag lite avis på er som får måla akvarell nästa vecka! Längar redan till nästa gång jag får vara med. Hälsa tjejerna från mig!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar