Gör din egen färgbok...

Jag brukar ju tjata om att göra färgprover, färgprover, färgprover - problemet är bara att man sen inte hittar dem igen när man ska använda dem (ja ja, ni kanske är ordningsexperter och städfetischister, men i min ateljé råder kreativt kaos). Jag tog en gammal akvarellskissbok jag inte riktigt gillar pappret i och dedikerade den till gröna färgprover. Om man inte har en sån i skåpet kan man ju göra en egen (se tidigare inlägg denna månad). Mycket praktiskt om man behöver vägledning i färgdjungeln att ha prover på alla sina färger samt blandningar man gillar samlade på ett ställe - eller hur? Jag tyckte i alla fall att det var smart....

Kommentarer

 1. Mycket smart! :tummenupp:

  Gäller bara att man dokumenterar sina färgblandningar också.... det glömde jag sist :skratt:

  SvaraRadera
 2. Hej jag har ett block med akvarell papper i jag undrar hur jag gör med det ska jag måla på hela blocket?

  Med vänlig hälsning,
  Sandra

  SvaraRadera
 3. Hej Sandra - jag förstår inte frågan riktigt... menar du om du ska måla på båda sidorna? Om man vill spara det som en bok går det bra att göra det, är det däremot tänkt att ta lös och använda sidorna i något annat sammanhang så är det kanske inte så bra? HÄlsningar Anna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar