En till övning i negativt måleri

Jag har fått en hel del frågor om övningen med negativt måleri  och mina på skapargruppen där jag ger instruktioner tyckte de att det var kul, så här följer en övning med motiv i negativt måleri. 

Börja med att lägga lite färg vått i vått. Tänk ut ungefär vart du vill ha blommor och blad, eller låt slumpen styra helt.

Detta är de två första lagren - det första målade jag bara runt blomformerna med en ljust grön nyans för att skapa grund för de närmaste bladen. I det andra lagret målade jag ut de understa bladen genom att måla mellanrummen mellan dem - också här i svagt grönt/blått.

 Nu har jag börjat ta i med lite mer färg på vissa ställen och målat ut fler blad ovanpå/runt de undre.

 Jag använde en mask i papper för att stänka färg i mitten av blommorna utan att riskera att få på kronbladen.
Det färdiga resultatet. I princip bara samma arbetssätt i ett par lager till. Har även lagt till lite detaljer för att separera kronbladen i blommorna (det är alltså lite av en blandning av positivt/negativt måleri på slutet)

Kommentarer