Kreativ övning med blommor i akvarell och tusch

På första försöket med Öppen Ateljé gjorde vi en enkel men effektfull, kreativ övning med fantasiblommor i akvarell och tusch. Det är en bra övning för att snabbt kunna göra något fint att ta med sig hem, samtidigt som man får chans att verkligen känna hur det är att jobba med akvarellfärger med mycket vatten.

Tanken är att man börjar med att välja en färgskala, sedan kan man antingen måla vått i vått eller jobba med stänkt, skvätt, tryck och annat kul för att skapa slumpmässiga mönster, blomningar och pölar av färg som rinner in i varandra. Om man vill ha mer av en plan att jobba efter är ett kul sätt att måla en väldigt schematisk blombukett med flödiga färger på ett papper, och sedan, innan det torkar, trycka med ett annat papper ovanpå. Då får man två, med olika grad av slumpmässiga inslag.


När färgen har torkat är det bara att gå loss med tuschpennan och måla på roliga mönster och fantasiblommor. Det här är en rolig övning att göra med barn också.


Kommentarer

  1. Vilka tuschpennor använder du? Skulle vilja köpa till storebror!

    SvaraRadera
  2. Jag använder olika, oftast kör jag med någon vattenfast marker eller med flytande tusch som jag doppar en stiftpenna i eller fyller i min Lamy Safari. När man gör den här övningen och målar tuschen sist går det ju bra med vad som helst eftersom man inte målar ovanpå sen :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar