Julkort med änglar

Tänkte passa på att önska God Jul med en liten beskrivning av hur man kan göra enkla julkort med änglar (eller andra motiv)

Börja med att göra en skiss så du får fram en form du är nöjd med. Om du är osäker på att rita, fyll i din figur med svart tuschpenna och lägg den på ett ljusbord så går det att snabbt göra "kopior". Det gäller att vara ganska säker på handen för det ska gärna se lite "snabbt och slarvigt" ut. Jag har målat mina konturer med doppenna och vattenfast tusch. Råkade glömma händerna på den här, men det går ju att fixa efteråt!


Sedan har jag blött hela pappret med ganska mycket vatten och lagt rätt stark färg vått-i-vått. Lite gult runt huvudet som en ljusgloria och sedan mycket vitt i själva ängeln och lite runtomkring. Man kan ta bara två färger, eller flera, bara att testa sig fram!


När det har torkat kan man skvätta på lite koncentrerad färg också, för att få lite intressanta områden. Sen är det klart!


GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Kommentarer

  1. Hejsan! Det är i slutet av januari och julen är sedan länge över, men jag hittade din "ängel" via din andra blogg och ville läsa mera =) En enkel kul övning som jag ska testa tillsammans med mina barn. Jag blir alltid modigare när jag får lite draghjälp av min orädda, kreativa barn =)
    Lo

    SvaraRadera
  2. Lo: visst är det kul att skapa med barn? Ett roligt tips är att låta barnen göra "färgblobbar" som man sedan målar fantasidjur av! Ska se om det kan smyga sig in en sådan övning så småningom :)

    //Anna

    SvaraRadera

Skicka en kommentar