Experimentella tekniker, exempel

Här följer några exempel på hur de experimentella tekniker som presenterades i föregående blogginlätt kan utnyttjas, i högre eller lägre utsträckning.

Bilden ovan visar en komposition som drar mot ett mellanting mellan stilleben och abstraktion. De "randiga" figurerna har delvis målats genom att tryckas på med wellpapp och sedan bättra på/fylla i med pensel där det behövs. Det turkosa längst ner till vänster är också ett tryck, med nån form av kartong. Blåa stänk, med droppar från en våt pensel kan också ses, liksom streck som bildats genom att blåsa på pölar av färg (längst ned th).

I den här målningen är hela berget gjort med tryck. I ganska våt färgblandning (en blå och en röd-brun) har jag lagt skrynklig plastfolie och bubbelplast (längst ned). Sedan har det fått torka under tryck.

Här har figuren, samt ränderna i nederkant, i princip helt dragits upp med falsk teckning, efter att färgen lagts på vått-i-vått. På vänstra sidan har sedan ytterligare ett lager färg lagts på för att få fram kontrasterna. Slutligen har brun färg stänkts på i nedre vänsterkant.

Kommentarer