Ett litet färgtips


Ibland är det inte så lätt att hålla ordning på alla färger - särskilt inte om färglådan är en sådan röra som min är.... Egentligen behöver man inte alls så många färger i paletten, men jag tycker alltid det är kul att köpa och testa lite nya. Har även köpt samma färg från olika märken föra att jämföra. En sak jag kom på att göra var att måla färgkort på alla mina färger - dvs en liten lapp som helt täcks av färgen, från ljust till mörkt. Då kan man enkelt lägga olika färger bredvid varandra för att jämföra, eller för att se hur de gör sig ihop. Man kan även hålla upp korten mot en målning som man tycker saknar något för att försöka klura ut vad detta något kan tänkas vara...

Kommentarer

  1. Tack för en fin blogg. Jag har precis börjat med akvarell efter endast en "målarkarriär" i akryl. Akvarell blir så vacker när dem som kan målar med det gör det. För mig ser det mest ut som kladd och barnbilder. Skam den som ger sig!! Du inspirerar verkligen och jag älskar dina tips! Sluta inte blogga :) Jag vill se mer av dina tekniker och tips! Mvh/ Johanna

    SvaraRadera
  2. Tack Johanna! Jag kunde säga det omvända - jag tycker akryl kan vara så läckert och ser så kul ut att måla, men när jag försöker blir allt bara en brun sörja i slutänden :D Övning, övning, övning,,,

    SvaraRadera

Skicka en kommentar