Välkommen tillbaka!

VÄLKOMMEN TILLBAKA!

Ateljén uppbyggd på verandan hemma!
Ja, jag får väl säga så. Till dig som läsare och kanske till mig själv... Jag har haft en liten bloggpaus, och lite låg växel på målandet över huvud taget... Sedan jag flyttade ur ateljén har det varit lite svårt att få till att måla hemma. Jag hade en "hörna" i gillestugan i källaren, men det blev liksom aldrig av. Lite för mörkt, lite för stökigt, oftast fullt med halvfärdigt pyssel som barnen gjort...

En nyckel till att verkligen komma igång är att göra det lätt för sig. Jag funderade på var jag egentligen helst ville sitta och måla, och svaret var "Vardagsrummet". Problemet är ju att det är svårt att få övriga familjens acceptans för att bygga om vardagsrummet till en ateljé.

Då fick jag idén att skapa en "portabel ateljé" som är lätt att packa undan när gäster kommer och lätt att flytta runt. Lösningen blev en liten rullvagn från IKEA som är lastad med det som är nödvändigt för att måla. Sedan har jag frigjort några hyllor i ett förråd till extra material och papper som jag kan fylla på med vid behov. Faktum är att det funkar ganska bra - jag kan sitta i vardagsrummet, rulla in vagnen i köket,  och tom flytta ut den på verandan vid fint väder.

Den "portabla ateljén"
Målet är att återuppta bloggen också med lite tips, tankar och övningar blandat med en och annan målning rätt och slätt. För dig som vill se mer av vad jag gör så publicerar jag en del på Instagram: www.instagram.com/annasatelje/

Kommentarer

  1. Tack och lov, att du är tillbaka!! Akvarellsverige har inte varit sig likt sedan du pausade, i alla fall inte för mig, så nu kan jag äntligen få min (så gott som) dagliga "akvarellfix" för att må bättre i den konstnärliga vardagen - tummen upp (alla ggr)!

    MVH
    /X-Chel

    SvaraRadera

Skicka en kommentar