Akvarell
Akvarell är för mig inte färg med vatten, utan vatten med färg. Jag jobbar ofta med färg som får flöda fritt och välkomnar överraskningar som uppstår. Jag gillar att experimentera med skvätt, tryck och andra tekniker men jag använder även mer klassisk akvarellteknik. Ta gärna en titt i min portfolio för att se fler bilder! Det finns även fler akvareller, skisser och illustrationer på min Flickrsida.

Hemgjorda paletter som går att ta med i väskan eller fickan

I min färglåda finns både tuber och kakor, men jag jobbar helst med tubfärger när jag målar stort. Favoritfärgerna varierar lite med årstid, motiv och humör, ibland är det mer jordfärger och ibland blir det turkost, lila och rosa i en salig blandning. När jag är ute och skissar eller jobbar i min skissdagbok så har jag olika paletter med begränsat färgval, mellan 6 och 21 färger, som jag kan ta med överallt. Se inlägget här för fler detaljer om vilka färger jag använder just nu och hur jag gjort paletterna.

Kommentarer

 1. Hej! Vad tar du för tex akvarell "Nypobusken"?
  Hälsn Lill

  SvaraRadera
 2. Lill: priserna varierar lite beroende på om det är inramat eller ej och på storlek. Jag ger även rabatt vid köp direkt från mig. Maila gärna en förfrågan till anna@annasatelje.se

  SvaraRadera
 3. Hej Anna, jag måste fråga dig och jag hoppas på ett svar.

  Jag har målat akvarell och fått massor av tips här från din sida! Det talas bara om papper och ark att måla på.. men om jag vill måla en riktigt stor tavla? Vad kan jag då använda?

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Det beror ju lite på hur stor "riktigt stor" är? Vanliga ark är 56x76 cm normalt, sen kan man köpa akvarellpapper på rulle också, de brukar vara 1,52x10 m. Vill man måla ännu större får man nog sätta ihop flera rullar tänker jag. Jag vet i alla fall inte att akvarellpapper tillverkas i större bredder än så...

  Hoppas det var svar på din fråga!

  //Anna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar