Att komma igång och måla...

...är inte alltid lätt!

Inte för mig heller, som ni märker :)

Men ett bra tips är att försöka göra något varje dag. Kanske inte tänka att det behöver bli ett fantastiskt konstverk, eller ens en färdig akvarell. Men i alla fall en skiss på lunchen, eller att jobba tio minuter på ett pågående projekt. Det finns en hel community på nätet som kallas Every Day Matters, jag rekommenderar att googla det om ni vill ha inspiration. Där kan man också få en lista med objekt att ta sig an varje vecka om inspirationen tryter.

Mitt minikit: Blyertspenna, hopfällbar pensel, stift, 0.8 mm Marvy, pensel med vattenbehållare, beige akvarellpenna, Lamy Safari Fountain Pen med Noodlers Lexington grey ink, litet sudd, och över detta hemgjord akvarellåda med 9 färger. Över pennfodralet där allt får plats, plus en ännu mindre, enklare rosa skissbok som går att ta i fickan i nödfall. 

Själv har jag börjat en Internet-kurs i "Urban Sketching" hos Sketch Book Skool (ja, de stavar så) tillsammans med en kompis för att få lite inspiration att skissa byggnader och stadsmiljöer (och människor!). Ärligt talat så är det inte världens bästa kurs, hittills, men det är ändå värdefullt att få en spark i baken för att komma igång. Jag har satt ihop ett nytt litet "skisskit" också (se bilden), som består av ett minikit färger och pennor samt en liten skissbok (Moleskin Art+) som tål någon lätt lavering, men som inte är en akvarellbok egentligen. Poängen är att det alltid går att bära med sig, och att det "enklare" pappret dels tvingar mig att jobba lite annorlunda och dels gör det lättare att "våga" göra lite enklare skisser som kanske inte blir så jättesnygga. Det känns inte lika illa att "förstöra" ett papper om det är 90 i boken....

Kommentarer